Powermat – unikalny system ładowania bezprzewodowego dostępny już w Polsce

System Powermat łączy funkcję bezprzewodowego ładowania telefonu komórkowego z inteligentną platformą mobilną, tworząc unikalne narzędzie marketingowe dla właścicieli restauracji, pubów, kawiarni czy hoteli.

Powermat – to dostępny w przestrzeni publicznej – w restauracjach, sklepach czy kawiarniach – unikatowy system łączący funkcję bezprzewodowego ładowania telefonu komórkowego z inteligentną platformą mobilną, która umożliwia komunikację w czasie rzeczywistym właściciela lokalu z klientem. Dzięki temu technologia, wykorzystująca ładowanie przez indukcję elektromagnetyczną, dostarcza klientom prosty i wygodny dostęp do energii, zaś właścicielom – nowoczesne narzędzie marketingowe. Dostępna jest między innymi w Stanach Zjednoczonych, Australii oraz Wielkiej Brytanii, a wkrótce będzie osiągalna również w Polsce.

Lokale, w których wdrażany będzie system Powermat, zostaną wyposażone w specjalne maty ładujące, umieszczone w stołach i blatach, dzięki którym klienci będą mogli bez problemu bezprzewodowo naładować swoje urządzenia mobilne. Aby skorzystać z ładowania, wystarczy pobrać specjalnie przygotowaną, darmową aplikację – Powermat, dostępną na systemy operacyjne Android oraz iOS, która zapewnia dostęp do wysoce spersonalizowanych ofert promocyjnych. Dzięki specjalnym pierścieniom ładującym bezprzewodowe ładowanie w systemie Powermat dostępne jest dla praktycznie każdego modelu telefonu komórkowego, również fabrycznie nieprzystosowanego do ładowania bezprzewodowego.

Współczesne społeczeństwo coraz bardziej oczekuje nieprzerwanej łączności i natychmiastowego dostępu do informacji, a możliwość tę zapewnia łatwy dostęp do energii. Badania dowodzą, że możliwość naładowania telefonu nie tylko przyciąga, ale i zatrzymuje klientów w lokalu. Wedle ankiety przeprowadzonej z ponad 300 użytkownikami Powermat w Stanach Zjednoczonych, aż 93% respondentów twierdzi, że ładowanie bezprzewodowe ma wpływ na wybór punktu, w którym dokonują zakupów. Ponadto 88% klientów przyznaje, że częściej będzie wracać do miejsca, w którym miało możliwość bezprzewodowego naładowania telefonu. Ponad połowa użytkowników zostaje 11 minut lub dłużej w miejscu, który oferuje ładowanie bezprzewodowe, a 93% użytkowników Powermat zdecydowanie poleciłoby lokal, który udostępnia tę możliwość.

System Powermat jest zgodny z otwartym standardem ustanowionym przez Fundację AirFuel, do której należą tacy giganci technologiczni jak Samsung, Huawei, LG, AT&T, Blackberry czy HTC. Oznacza to, że zakres urządzeń i akcesoriów, które bez przeszkód będą mogły być ładowane w punktach Powermat, będzie stale się powiększał.

Pierwsze lokale wyposażone w Powermat pojawią się w Polsce już na przełomie stycznia i lutego bieżącego roku.

O Powermat Polska

Powermat Polska jest jedynym dystrybutorem rozwiązań Powermat Technologies Ltd. na Polskę. Dostarcza najwyższej klasy rozwiązań związanych z ładowaniem bezprzewodowym. Na każdym etapie współpracy z klientami zapewnia profesjonalne doradztwo merytoryczne i techniczne.

Więcej informacji: powermatpolska.pl

Powermat - zdjęcie 2.jpg

Powermat - zdjęcie 3.jpg

Powermat - zdjęcie 1.jpg

Powermat-logo-white.png

Powermat-logo-black.png

W 2016 roku najlepiej sprzedającym się albumem było Życie po śmierci O.S.T.R.

Związek Producentów Audio Video przygotował roczne podsumowanie Oficjalnej Listy Sprzedaży OLiS. Najlepiej sprzedającym się albumem 2016 roku była płyta rapera O.S.T.R. – Życie po śmierci. Na miejscu drugim znalazł się album legendarnej grupy Metallica – Hardwired…To Self-Destruct. Do podium dotarła również Agnieszka Chylińska i jej Forever Child. W pierwszej dziesiątce zestawienia znajduje aż siedem albumów polskich wykonawców.