Powermat doładuje telefony na Targach FOOD-to-GO w Gdańsku

Podczas 7. edycji Targów FOOD-to-GO po raz pierwszy w Polsce zostanie zaprezentowany Powermat – unikalny system bezprzewodowego ładowania telefonów komórkowych, który dostarcza wyjątkowego narzędzia marketingowego właścicielom restauracji, pubów, kawiarni czy hoteli.

W dniach 8–9 lutego 2017 r. w gdańskiej Hali AMBEREXPO zostanie zaprezentowane działanie Powermat – unikalnego systemu łączącego funkcję bezprzewodowego ładowania telefonu komórkowego z inteligentną platformą mobilną, która umożliwia komunikację w czasie rzeczywistym właściciela lokalu z klientem. Najnowsza technologia, wykorzystująca ładowanie przez indukcję elektromagnetyczną, dostarcza klientom prosty i wygodny dostęp do energii, zaś właścicielom – nowoczesne narzędzie marketingowe. Prezentacja Powermat w strefie „Inteligentna restauracja” będzie pierwszą tego typu prezentacją systemu w Polsce. Dla wszystkich zgromadzonych będzie to także okazja do pobrania darmowej aplikacji oraz możliwość bezprzewodowego naładowania telefonu bez względu na jego model.

Targi FOOD-to-GO otwarte będą w środę 8 lutego w godzinach 10:00–17:00 oraz w czwartek 9 lutego 10:00–15:30.

Powermat Polska wyposaża lokale, w których wdrażany jest system, w specjalne maty ładujące, umieszczone w stołach i blatach, dzięki którym klienci mogą bez problemu bezprzewodowo naładować swoje urządzenia mobilne. Aby skorzystać z ładowania, wystarczy pobrać specjalnie przygotowaną, darmową aplikację – Powermat, dostępną na systemy operacyjne Android oraz iOS, która zapewnia dostęp do wysoce spersonalizowanych ofert promocyjnych. Dzięki specjalnym pierścieniom ładującym bezprzewodowe ładowanie w systemie Powermat dostępne jest dla praktycznie każdego modelu telefonu komórkowego, również fabrycznie nieprzystosowanego do ładowania bezprzewodowego. Podczas targów FOOD-to-GO przedstawiciele Powermat Polska zaprezentują przykłady wdrożenia systemu i możliwości komunikacyjne z nim związane.

System Powermat – to także skuteczne narzędzie marketingowe, które umożliwia komunikację z klientem i może realnie przełożyć się na korzyść dla właścicieli lokalów. Badania dowodzą, że możliwość naładowania telefonu nie tylko przyciąga, ale także zatrzymuje klientów. Według ankiety przeprowadzonej z ponad 300 użytkownikami Powermat w Stanach Zjednoczonych, aż 93% respondentów twierdzi, że ładowanie bezprzewodowe ma wpływ na wybór punktu, w którym dokonują zakupów. Ponadto 88% klientów przyznaje, że częściej będzie wracać do miejsca, w którym miało możliwość bezprzewodowego naładowania telefonu. Ponad połowa użytkowników pozostaje co najmniej 11 minut dłużej w miejscu, który oferuje ładowanie bezprzewodowe, a 93% użytkowników Powermat zdecydowanie poleciłoby lokal, który udostępnia tę możliwość.

System Powermat dostępny jest między innymi w Stanach Zjednoczonych, Australii oraz Wielkiej Brytanii. Wkrótce również w Polsce pojawią się pierwsze instalacje. Jednym z pierwszych lokali implementujących system będzie m.in. jedno z największych centrów rozrywkowych w Polsce – Hulakula – Rozrywkowe Centrum Miasta.

System Powermat jest zgodny z otwartym standardem ustanowionym przez Fundację AirFuel, do której należą tacy giganci technologiczni jak Samsung, Huawei, LG, AT&T, Blackberry czy HTC. Oznacza to, że zakres urządzeń i akcesoriów, które bez przeszkód będą mogły być ładowane w punktach Powermat, będzie stale się powiększał.

O Powermat Polska

Powermat Polska jest jedynym dystrybutorem rozwiązań Powermat Technologies Ltd. na Polskę. Dostarcza najwyższej klasy rozwiązań związanych z ładowaniem bezprzewodowym. Na każdym etapie współpracy z klientami zapewnia profesjonalne doradztwo merytoryczne i techniczne.

Więcej informacji: powermatpolska.pl

O Targach FOOD-to-GO

Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO w Gdańsku – to najważniejsze spotkanie przedstawicieli branży HoReCa na północy Polski. W zeszłorocznej edycji Targów uczestniczyło 100 firm prezentujących swoją ofertę i 2 754 branżowych zwiedzających.

Powermat - logo.png

Powermat - zdjęcie 4.jpg

Powermat - zdjęcie 3.jpg

Powermat - zdjęcie 2.jpg

Powermat - zdjęcie 1.jpg

Drake Artystą Roku 2016

Drake został uznany przez IFPI – Międzynarodową Federację Przemysłu Fonograficznego – najpopularniejszym artystą roku 2016. Wyróżnienie przyznawane jest na podstawie liczby sprzedanych nagrań na świecie. Nagroda podkreśliła ogromny sukces jego czwartego albumu, "Views", który został wydany w ubiegłym roku.