Powermat - unikalne narzędzie marketingowe dla branży HORECA

Powermat – wyjątkowe narzędzie marketingowe łączące ładowanie bezprzewodowe z inteligentną platformą mobilną, wchodzi do Polski i prezentuje pierwsze wdrożenia systemu w Hulakula - Rozrywkowym Centrum Miasta.

Powermat – to system ładowania bezprzewodowego dostępny w przestrzeni publicznej: restauracjach, punktach usługowych czy kawiarniach, który dzięki specjalnej aplikacji umożliwia komunikację właściciela lokalu z klientem, zapewniając jednocześnie użytkownikom dostęp do atrakcyjnych ofert promocyjnych.

We współczesnym świecie, w którym coraz bardziej rośnie popyt na bycie online, dostęp do energii jest jedną z ważniejszych potrzeb każdego użytkownika smart gadżetów. Naprzeciw tej potrzebie wychodzi technologia Powermat, która pozwala raz na zawsze zapomnieć o stresie związanym z rozładowującym się telefonem, jednocześnie tworząc unikalną platformę do komunikacji marketingowej.

Powermat buduje sieć punktów w miejscach publicznych, takich jak restauracje, sklepy, bary, salony spa czy biblioteki, w których klienci mogą bezprzewodowo naładować swój smartfon, natomiast właściciele tych miejsc otrzymują efektywne narzędzie do komunikacji z klientem.

Jak to działa

System Powermat wykorzystuje ładowanie przez indukcję elektromagnetyczną. Współpracujące z systemem lokale wyposażone są w specjalne maty wbudowane w stoliki. Aby naładować telefon, wystarczy pobrać darmową aplikację – Powermat – dostępną na systemy Android oraz iOS, i położyć telefon w wyznaczonym miejscu.

Bezprzewodowe ładowanie w systemie Powermat dostępne jest dla niemal każdego modelu telefonu komórkowego, również fabrycznie nieprzystosowanego do ładowania bezprzewodowego. Umożliwiają to specjalne pierścienie ładujące – PowerRingi – które można wypożyczyć na czas ładowania telefonu.

System Powermat jest zgodny z otwartym standardem ustanowionym przez Fundację AirFuel, do której należą tacy giganci technologiczni jak Samsung, Huawei, LG, AT&T, Blackberry czy HTC. Oznacza to, że zakres urządzeń i akcesoriów, które bez przeszkód będą mogły być ładowane w punktach Powermat, będzie stale się powiększał.

Korzyści dla biznesu

System Powermat pozwala zwiększyć przychody zarówno poprzez pozyskanie nowych, jak i zaangażowanie obecnych klientów oraz zbudować więź emocjonalną klienta z marką tak, by wracał częściej do lokalu. Dzięki możliwości wyświetlania w czasie rzeczywistym spersonalizowanych komunikatów o promocjach zwiększa wolumen pojedynczego rachunku.

Z badań Powermat Technologies przeprowadzonych na użytkownikach systemu w Stanach Zjednoczonych wynika, że aż 93% respondentów wybierze miejsce, w którym znajduje się możliwość bezprzewodowego ładowania telefonu. Taki sam procent poleci to miejsce swoim przyjaciołom. Aż 86% ankietowanych spędzi w takim miejscu więcej czasu niż w lokalu bez takiego rozwiązania, zaś 85% uważa, że system Powermat znacząco poprawia wizerunek marki lokalu.

System Powermat umożliwia przygotowywanie oraz dostarczanie na urządzenia mobilne klientów ofert promocyjnych – w dowolnym czasie i miejscu, także w trakcie ich pobytu w lokalu. Pomaga on poznać ich zwyczaje i zachowania, dzięki czemu jest wyjątkowo skutecznym narzędziem marketingowym, które pozwala zbudować istotną przewagę konkurencyjną.

Korzyści dla użytkownika

W świecie, w którym wszystko opiera się na urządzeniach mobilnych, Powermat jest lekiem na największą obawę konsumentów, mianowicie rozładowanie się baterii. Dostarcza klientom prosty i wygodny dostęp do energii, zapewniając nieprzerwaną łączność.

Aplikacja mobilna Powermat – to także dostęp do informacji i atrakcyjnych ofert promocyjnych, które są ważne dla bardzo dużej grupy klientów. W badaniu Powermat Technologies na pytanie o chęć otrzymywania ofert i promocji na telefon podczas jego ładowania w lokalu 74% ankietowanych wyraziło takie zainteresowanie.

Powermat – to także wygodna i intuicyjna aplikacja, która informuje o stanie naładowania baterii, a dzięki funkcji PowerFinder wskazuje najbliższe miejsce, w którym można bezprzewodowo zasilić praktycznie każdy model telefonu, a także pozwala odkrywać nowe miejsca, które dla użytkowników Powermat mają przygotowane atrakcyjne oferty.
fot. Darek Kawka

Gdzie można naładować telefon w systemie Powermat

Najnowsza technologia, zapewniająca wyjątkowy komfort ładowania, dostępna jest między innymi w Stanach Zjednoczonych, Anglii i Australii, a teraz także w Polsce, ponieważ firma Powermat Polska rozpoczęła już wdrażanie pierwszych systemów. Bezprzewodowo można naładować telefon w Warszawie, między innymi w jednym z największych centrów rozrywkowych – Hulakula – Rozrywkowym Centrum Miasta, a także w nail barze Świeżo Malowane oraz w samym centrum miasta – w restauracji Basico. Lista PowerSpotów dostępna jest bezpośrednio w aplikacji, jak i na stronie powermatpolska.pl. Już wkrótce pojawią się na niej kolejne lokalizacje.

Ambasador marki

Z przyjemnością informujemy, że ambasadorem Powermat Polska został Marek Kościkiewicz – muzyk, wokalista, kompozytor, autor tekstów, producent muzyczny; założyciel i lider zespołu De Mono, twórca wielu przebojów muzycznych, a także pasjonat wina i współwłaściciel dwóch warszawskich restauracji Basico – Food, Wine & Friends, które z sukcesem prowadzi od 3 lat.
Ambasador marki PowerMat - Marek Kościkiewicz<br>fot. Maciej Cioch

Ambasador marki PowerMat - Marek Kościkiewicz
fot. Maciej Cioch

Jako współwłaściciel restauracji wiem, jak ważna jest budowa relacji z klientem i jego przywiązania do miejsca. A telefony są dla nas obecnie już niezbędnym wręcz elementem życia – nie służą tylko do kontaktu, ale coraz częściej do zabawy, słuchania muzyki czy chociażby płacenia. Dlatego bardzo spodobał mi się pomysł zaoferowania klientom łatwego dostępu do energii z możliwością nawiązania z nim skutecznej komunikacji. Dopiero zaczynam współpracę z Powermat, ale wiążę z nią duże nadzieje i myślę, że przyniesie ona korzyści zarówno restauracji, jak i naszym klientom – skomentował współpracę z Powermat Polska Marek Kościkiewicz.

O Powermat

System Powermat wdrażany jest w Polsce przez spółkę Powermat Polska, która jest jedynym dystrybutorem rozwiązań Powermat Technologies Ltd. w naszym kraju. Dostarcza najwyższej klasy rozwiązań związanych z ładowaniem bezprzewodowym. Na każdym etapie współpracy z klientami zapewnia profesjonalne doradztwo merytoryczne i techniczne.

Spółka Powermat Technologies, założona w 2006 roku, jest największą i najszybciej rozwijającą się siecią bezprzewodowego ładowania na świecie. Jest pionierem rewolucji bezprzewodowego zasilania i jako pierwsza firma oferuje bezprzewodowe zasilanie konsumentom na całym świecie.

Więcej informacji:                           powermatpolska.pl

Powermat konferencja prasowa 14 marca.JPG

Powermat konferencja prasowa 14 marca - Paweł Kmiecik.JPG

Powermat - konferencja prasowa 14 marca.JPG

Powermat konferencja prasowa 14 marca - Marek Kościkiewicz.JPG

Powermat konferencja prasowa 14 marca - Barak Matzkevich.JPG

Powermat konferencja prasowa 14 marca - Juliusz Korwin.JPG

Do 21 marca 2017 roku trwa przyjmowanie wniosków akredytacyjnych na koncert Night of the Proms Polska

Informujemy, że do dnia 21 marca 2017 roku można przesyłać wnioski akredytacyjne na koncert Night of the Proms Polska, który odbędzie się 25 marca w Atlas Arenie, w Łodzi.