Rodzinny Piknik w Hulakula „Wspólnie czytamy – dzieci wspieramy”

Hulakula – Rozrywkowe Centrum Miasta razem z Komitetem Ochrony Praw Dziecka oraz wydawnictwem Adamada zapraszają na Rodzinny Piknik „Wspólnie czytamy – dzieci wspieramy”, który odbędzie się w niedzielę 11 czerwca w Hulakula. Będzie to kolejna odsłona kampanii Komitetu połączona z prezentacją atrakcji dla całej rodziny, zaplanowanych w Hulakula na zbliżające się lato.

„Wspólnie czytamy – dzieci wspieramy” jest akcją promująca czytelnictwo wśród najmłodszych i dla najmłodszych, ale także zwracającą uwagę na wartość i jakość czasu, który spędzamy wspólnie z dzieckiem. „Wspólna zabawa – niezapomniane wakacje” – to także hasło zbliżającego się lata w Hulakula, dlatego z wielką przyjemnością zaangażowaliśmy się we współpracę z Komitetem Ochrony Praw Dziecka  – podkreśla prezes Rozrywkowego Centrum Miasta Bogumił George.
Wśród atrakcji niedzielnego pikniku przewidziano m.in. wspólne czytanie książek z aktorkami Marią Seweryn i Anną Gzyrą, warsztaty z Marią Seweryn pt. „Jak ciekawie czytać dzieciom książki?”, spotkanie z psychologiem Aleksandrą Piotrowską i Mirosławą Kątną pt. „Czytanie wstępem do rozmowy na trudne tematy”, a także warsztaty kulinarne dla najmłodszych z finalistą programu MasterChef Junior – Kubą Tomaszczykiem. Nie zabraknie także twórczych animacji, zabaw ruchowych, zajęć plastycznych i konkursów z nagrodami dla najmłodszych.

Wydarzenie poprowadzi dziennikarka radiowa Małgorzata Berwid.
Kuba Tomaszczyk - finalista programu MasterChef Junior<br>Fot. Kala Kiełbasińska

Kuba Tomaszczyk - finalista programu MasterChef Junior
Fot. Kala Kiełbasińska

Wstęp i udział we wszystkich atrakcjach w trakcie pikniku jest bezpłatny. Ponadto na gości czekać będzie specjalna promocja na kręgle i zadaszony plac zabaw – 50%.

HULAKULA ROZRYWKOWE CENTRUM MIASTA
ul. Jagiellońska 82 B,
Warszawa 11 czerwca (niedziela),
początek godz. 11.00
Rodzinny Piknik w Hulakula „Wspólnie czytamy – dzieci wspieramy”.png
Rodzinny Piknik „Wspólnie czytamy – dzieci wspieramy” w Hulakula jest trzecim spotkaniem organizowanym w ramach tej kampanii przez Komitet Ochrony Praw Dziecka i Wydawnictwo Adamada. Pierwsze odbyło się 19 marca w Gdańsku, kolejne – 14 maja w Warszawie. Oba wydarzenia spotkały się z wieloma pozytywnymi komentarzami ze strony uczestników. Pozytywne opinie zachęciły organizatorów do kontynuowania spotkań. W planach jest już kolejne wspólne czytanie, które odbędzie się 22 lipca także w Warszawie.
Organizatorzy zapraszają na fanpage wydarzenia Rodzinny Piknik w Hulakula „Wspólnie czytamy – dzieci wspieramy"
Znajdują się tam wszystkie bieżące informacje o kampanii, jak również relacje z ostatnich eventów.
Organizatorem kampanii jest Komitet Ochrony Praw Dziecka wraz z wydawnictwem Adamada
Partner kampanii: HULAKULA – Rozrywkowe Centrum Miasta
Patroni medialni akcji: Radio dla Ciebie oraz magazyny „Świat Zabawek” i „Rynek Zabawek”, a także portale: czasdzieci.pl, miastodzieci.pl, qlturka.pl, dzieckowwarszawie.pl, cogito.com.pl, mjakmama.pl, victor-junior.pl, kumpel.com.pl.

W sprawie akredytacji dla mediów prosimy o kontakt na: k.szpunar@qlcity.pl
Hulakula - Rozrywkowe Centrum Miasta.jpg
Rodzinne Centrum Rozrywki Hulakula – to najstarsze i jedno z największych centrów rekreacyjno-rozrywkowych w Polsce. W lokalu znajduje się 28 torów do kręgli, sala bilardowa, dwa place zabaw dla dzieci, a także bar i restauracja. Szeroka i zróżnicowana oferta Hulakula zapewnia rozrywkę dzieciom i młodzieży, dorosłym i seniorom. Z usług centrum korzystają zarówno klienci indywidualni, jak i korporacyjni. Hulakula współpracuje regularnie z wieloma organizacjami pozarządowymi i instytucjami publicznymi, których podopieczni mogą bezpłatnie korzystać z oferty centrum. Rodzinne Centrum Rozrywki Hulakula rozpoczęło działalność w 2000 r. Od 5 listopada 2016 r. działa w nowej lokalizacji przy ul. Jagiellońskiej 82 B (budynek galerii Metropol Dom i Wnętrze).
Więcej informacji:
Katarzyna Kowalewska
QL CITY Music & Entertainment PR
k.kowalewska@qlcity.pl

KOPD.jpg
O KOMITECIE OCHRONY PRAW DZIECKA
Komitet Ochrony Praw Dziecka ogólnopolska organizacja pożytku publicznego, od 35 lat zajmuje się pomocą dzieciom i ich rodzicom, prowadzi kompleksowe wsparcie – zajmuje się terapią, diagnozą, mediacjami, poradami prawnymi. Realizuje także ogólnopolskie projekty jak Konkurs Świat przyjazny dziecku, kampanie społeczne ( m.in. Nasz najbliższy wróg) czy  – najmłodsze dziecko : WSPÓLNIE CZYTAMY- DZIECI WSPIERAMY!

Więcej informacji:
Magdalena Stachowiak-Alexandrowicz
Szef działu PR i pozyskiwania środków
Komitet Ochrony Praw Dziecka
Tel. kom. 505 045 679

Wydawnictwo adamada.jpg
O WYDAWNICTWIE ADAMADA
Wydawnictwo ADAMADA publikuje starannie wybrane, piękne i wartościowe książki dla dzieci (tworzone przez znanych i lubianych autorów i ilustratorów), a wśród nich literaturę Więcej informacji: polską i zagraniczną, pomysłowe łamigłówki oraz kreatywne kolorowanki. W książkach Wydawnictwa ADAMADA kryje się wiele ważnych wskazówek dotyczących tego, jak rozmawiać z dziećmi o emocjach, rozwijać ich wyobraźnię, czy też pobudzać ciekawość.

Piotr Szwocha
Specjalista ds. promocji i sprzedaży
Wydawnictwo Adamada
Tel. kom. 601 579 504
Rodzinny Piknik w Hulakula - patroni medialni.png

Rodzinny Piknik w Hulakula „Wspólnie czytamy – dzieci wspieramy”.png

Kuba Tomaszczyk - finalista programu MasterChef Junior.jpg

Hulakula - Rozrywkowe Centrum Miasta.jpg

KOPD.jpg

Rodzinny Piknik w Hulakula - patroni medialni.png

Wydawnictwo adamada.jpg

Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.