Rodzinny Piknik w Hulakula „Wspólnie czytamy – dzieci wspieramy”

Hulakula – Rozrywkowe Centrum Miasta razem z Komitetem Ochrony Praw Dziecka oraz wydawnictwem Adamada zapraszają na Rodzinny Piknik „Wspólnie czytamy – dzieci wspieramy”, który odbędzie się w niedzielę 11 czerwca w Hulakula. Będzie to kolejna odsłona kampanii Komitetu połączona z prezentacją atrakcji dla całej rodziny, zaplanowanych w Hulakula na zbliżające się lato.

„Wspólnie czytamy – dzieci wspieramy” jest akcją promująca czytelnictwo wśród najmłodszych i dla najmłodszych, ale także zwracającą uwagę na wartość i jakość czasu, który spędzamy wspólnie z dzieckiem. „Wspólna zabawa – niezapomniane wakacje” – to także hasło zbliżającego się lata w Hulakula, dlatego z wielką przyjemnością zaangażowaliśmy się we współpracę z Komitetem Ochrony Praw Dziecka  – podkreśla prezes Rozrywkowego Centrum Miasta Bogumił George.
Wśród atrakcji niedzielnego pikniku przewidziano m.in. wspólne czytanie książek z aktorkami Marią Seweryn i Anną Gzyrą, warsztaty z Marią Seweryn pt. „Jak ciekawie czytać dzieciom książki?”, spotkanie z psychologiem Aleksandrą Piotrowską i Mirosławą Kątną pt. „Czytanie wstępem do rozmowy na trudne tematy”, a także warsztaty kulinarne dla najmłodszych z finalistą programu MasterChef Junior – Kubą Tomaszczykiem. Nie zabraknie także twórczych animacji, zabaw ruchowych, zajęć plastycznych i konkursów z nagrodami dla najmłodszych.

Wydarzenie poprowadzi dziennikarka radiowa Małgorzata Berwid.
Kuba Tomaszczyk - finalista programu MasterChef Junior<br>Fot. Kala Kiełbasińska

Kuba Tomaszczyk - finalista programu MasterChef Junior
Fot. Kala Kiełbasińska

Wstęp i udział we wszystkich atrakcjach w trakcie pikniku jest bezpłatny. Ponadto na gości czekać będzie specjalna promocja na kręgle i zadaszony plac zabaw – 50%.

HULAKULA ROZRYWKOWE CENTRUM MIASTA
ul. Jagiellońska 82 B,
Warszawa 11 czerwca (niedziela),
początek godz. 11.00
Rodzinny Piknik w Hulakula „Wspólnie czytamy – dzieci wspieramy”.png
Rodzinny Piknik „Wspólnie czytamy – dzieci wspieramy” w Hulakula jest trzecim spotkaniem organizowanym w ramach tej kampanii przez Komitet Ochrony Praw Dziecka i Wydawnictwo Adamada. Pierwsze odbyło się 19 marca w Gdańsku, kolejne – 14 maja w Warszawie. Oba wydarzenia spotkały się z wieloma pozytywnymi komentarzami ze strony uczestników. Pozytywne opinie zachęciły organizatorów do kontynuowania spotkań. W planach jest już kolejne wspólne czytanie, które odbędzie się 22 lipca także w Warszawie.
Organizatorzy zapraszają na fanpage wydarzenia Rodzinny Piknik w Hulakula „Wspólnie czytamy – dzieci wspieramy"

Hulakula Rozrywkowe Centrum Miasta razem z Komitet Ochrony Praw Dziecka oraz Wydawnictwo ADAMADA zapraszają na Rodzinny Piknik „Wspólnie czytamy – dzieci wspieramy”, który odbędzie się w niedzielę 11 czerwca w Hulakula. Będzie to kolejna odsłona kampanii Komitetu połączona z prezentacją atrakcji dla całej rodziny, zaplanowanych w Hulakula na zbliżające się lato. „Wspólnie czytamy – dzieci wspieramy” jest akcją promująca czytelnictwo wśród najmłodszych i dla najmłodszych, ale także zwracającą uwagę na wartość i jakość czasu, który spędzamy wspólnie z dzieckiem. „Wspólny zabawa – niezapomniane wakacje” – to także hasło zbliżającego się lata w Hulakula, dlatego z wielką przyjemnością zaangażowaliśmy się we współpracę z Komitetem Ochrony Praw Dziecka – podkreśla prezes Rozrywkowego Centrum Miasta Bogumił George. Wśród atrakcji niedzielnego pikniku przewidziano m.in. wspólne czytanie książek z aktorkami Maria Seweryn i Anna Gzyra, warsztaty z Marią Seweryn pt. „Jak ciekawie czytać dzieciom książki?”, spotkanie z psychologiem Aleksandrą Piotrowską i Mirosławą Kątną pt. „Czytanie wstępem do rozmowy na trudne tematy”, a także warsztaty kulinarne dla najmłodszych z finalistą programu MasterChef Junior Polska TVN – Kuba Tomaszczyk. Nie zabraknie także twórczych animacji, zabaw ruchowych, zajęć plastycznych i konkursów z nagrodami dla najmłodszych. Wydarzenie poprowadzi dziennikarz i radiowiec Roman Czejarek. Wstęp i udział we wszystkich atrakcjach w trakcie pikniku jest bezpłatny. Ponadto na gości czekać będzie specjalna promocja na kręgle i plac zabaw – 50%. Partner: Komitet Ochrony Praw Dziecka Wydawnictwo ADAMADA Patronat medialny: CzasDzieci.pl MiastoDzieci.pl - inspiracje dla rodziców i dzieci Qlturka.pl Dziecko w Warszawie M jak Mama Świat Zabawek Rynek Zabawek RDC Victor Junior KUMPEL HULAKULA ROZRYWKOWE CENTRUM MIASTA ul. Jagiellońska 82 B, Warszawa 11 czerwca (niedziela), początek godz. 11.00

Znajdują się tam wszystkie bieżące informacje o kampanii, jak również relacje z ostatnich eventów.
Organizatorem kampanii jest Komitet Ochrony Praw Dziecka wraz z wydawnictwem Adamada
Partner kampanii: HULAKULA – Rozrywkowe Centrum Miasta
Patroni medialni akcji: Radio dla Ciebie oraz magazyny „Świat Zabawek” i „Rynek Zabawek”, a także portale: czasdzieci.pl, miastodzieci.pl, qlturka.pl, dzieckowwarszawie.pl, cogito.com.pl, mjakmama.pl, victor-junior.pl, kumpel.com.pl.

W sprawie akredytacji dla mediów prosimy o kontakt na: k.szpunar@qlcity.pl
Hulakula - Rozrywkowe Centrum Miasta.jpg
Rodzinne Centrum Rozrywki Hulakula – to najstarsze i jedno z największych centrów rekreacyjno-rozrywkowych w Polsce. W lokalu znajduje się 28 torów do kręgli, sala bilardowa, dwa place zabaw dla dzieci, a także bar i restauracja. Szeroka i zróżnicowana oferta Hulakula zapewnia rozrywkę dzieciom i młodzieży, dorosłym i seniorom. Z usług centrum korzystają zarówno klienci indywidualni, jak i korporacyjni. Hulakula współpracuje regularnie z wieloma organizacjami pozarządowymi i instytucjami publicznymi, których podopieczni mogą bezpłatnie korzystać z oferty centrum. Rodzinne Centrum Rozrywki Hulakula rozpoczęło działalność w 2000 r. Od 5 listopada 2016 r. działa w nowej lokalizacji przy ul. Jagiellońskiej 82 B (budynek galerii Metropol Dom i Wnętrze).
Więcej informacji:
Katarzyna Kowalewska
QL CITY Music & Entertainment PR
k.kowalewska@qlcity.pl

KOPD.jpg
O KOMITECIE OCHRONY PRAW DZIECKA
Komitet Ochrony Praw Dziecka ogólnopolska organizacja pożytku publicznego, od 35 lat zajmuje się pomocą dzieciom i ich rodzicom, prowadzi kompleksowe wsparcie – zajmuje się terapią, diagnozą, mediacjami, poradami prawnymi. Realizuje także ogólnopolskie projekty jak Konkurs Świat przyjazny dziecku, kampanie społeczne ( m.in. Nasz najbliższy wróg) czy  – najmłodsze dziecko : WSPÓLNIE CZYTAMY- DZIECI WSPIERAMY!

Więcej informacji:
Magdalena Stachowiak-Alexandrowicz
Szef działu PR i pozyskiwania środków
Komitet Ochrony Praw Dziecka
Tel. kom. 505 045 679

Wydawnictwo adamada.jpg
O WYDAWNICTWIE ADAMADA
Wydawnictwo ADAMADA publikuje starannie wybrane, piękne i wartościowe książki dla dzieci (tworzone przez znanych i lubianych autorów i ilustratorów), a wśród nich literaturę Więcej informacji: polską i zagraniczną, pomysłowe łamigłówki oraz kreatywne kolorowanki. W książkach Wydawnictwa ADAMADA kryje się wiele ważnych wskazówek dotyczących tego, jak rozmawiać z dziećmi o emocjach, rozwijać ich wyobraźnię, czy też pobudzać ciekawość.

Piotr Szwocha
Specjalista ds. promocji i sprzedaży
Wydawnictwo Adamada
Tel. kom. 601 579 504
Rodzinny Piknik w Hulakula - patroni medialni.png

Rodzinny Piknik w Hulakula „Wspólnie czytamy – dzieci wspieramy”.png

Kuba Tomaszczyk - finalista programu MasterChef Junior.jpg

Hulakula - Rozrywkowe Centrum Miasta.jpg

KOPD.jpg

Wydawnictwo adamada.jpg

Rodzinny Piknik w Hulakula - patroni medialni.png

Przedpremierowy odsłuch nowej płyty Pawła Łukaszewskiego

Serdecznie zapraszamy na przedpremierowy odsłuch najnowszej płyty Pawła Łukaszewskiego"Motets", który odbędzie się  w ramach spotkań ZPAV "Piątki z nową muzyką".