Tak było na Rodzinnym Pikniku w Hulakula "Wspólnie czytamy - dzieci wspieramy"

W niedzielę 11 czerwca, w Hulakula odbył się Rodzinny Piknik "Wspólnie czytamy - dzieci wspieramy", zorganizowany razem z Komitetem Ochrony Praw Dziecka oraz wydawnictwem Adamada. Była to kolejna odsłona kampanii Komitetu połączona z prezentacją atrakcji dla całej rodziny, zaplanowanych w Hulakula na zbliżające się lato.

„Wspólnie czytamy – dzieci wspieramy” jest akcją promująca czytelnictwo wśród najmłodszych i dla najmłodszych, ale także zwracającą uwagę na wartość i jakość czasu, który spędzamy wspólnie z dzieckiem. „Wspólna zabawa – niezapomniane wakacje” – to także hasło zbliżającego się lata w Hulakula, dlatego z wielką przyjemnością zaangażowaliśmy się we współpracę z Komitetem Ochrony Praw Dziecka  – podkreśla prezes Rozrywkowego Centrum Miasta Bogumił George.
fot. materiały prasowe

Piknik rozpoczęła rozmowa na temat książek z dzieciństwa oraz wspólne czytanie fragmentów książki  "Rodzinka Hardych" przez Marię Seweryn i Julię Wróblewską. Następnie rodzice mieli możliwość uczestniczenia w warsztatach z psychologami, Panią Mirosławą Kątną oraz Panią dr Aleksandrą Piotrowską "Czytanie wstępem do rozmowy na trudne tematy", podczas gdy ich pociechy spędzały czas na świeżym powietrzu.
fot. materiały prasowe

Na najmłodszych gości czekały liczne atrakcje w towarzystwie dwóch młodych aktorek Julki Wróblewskiej i Oliwii Dąbrowskiej, m.in.: gra w zbijaka, kolorowanki, warsztaty plastyczne, zagadki i łamigłówki, konkursy z nagrodami, plac zabaw, trampolina oraz malowanie buziek.

Po zakończonych warsztatach psychologicznych, bogaci w nową wiedzę rodzice dołączyli do swoich dzieci w ogródku. Z prawdziwą dumą obserwowali pokaz tańca najmłodszych, przygotowany przez instruktorki zumby z Hulakula.
fot. materiały prasowe

Po zakończonym występie nastąpiła chwila przerwy na odpoczynek. Ogródek w oka mgnieniu zamienił się w plenerowe studio kulinarne i rozpoczęły się warsztaty kulinarne z finalistą programu MasterChef Junior - Kubą Tomaszczykiem. Kuba pokazał uczestnikom jak w łatwy sposób przygotować pyszną bruschettę, carpaccio z cukinii oraz pizzę. Warsztaty kulinarne cieszyły się ogromnym zainteresowaniem - nie zabrakło podziękowań w stronę prowadzącego oraz podpisywania autografów i robienia wspólnych zdjęć na pamiątkę.
Wydarzenie poprowadziła dziennikarka radiowa Małgorzata Berwid.

Hulakula - Rozrywkowe Centrum Miasta.jpg
Rodzinne Centrum Rozrywki Hulakula – to najstarsze i jedno z największych centrów rekreacyjno-rozrywkowych w Polsce. W lokalu znajduje się 28 torów do kręgli, sala bilardowa, dwa place zabaw dla dzieci, a także bar i restauracja. Szeroka i zróżnicowana oferta Hulakula zapewnia rozrywkę dzieciom i młodzieży, dorosłym i seniorom. Z usług centrum korzystają zarówno klienci indywidualni, jak i korporacyjni. Hulakula współpracuje regularnie z wieloma organizacjami pozarządowymi i instytucjami publicznymi, których podopieczni mogą bezpłatnie korzystać z oferty centrum. Rodzinne Centrum Rozrywki Hulakula rozpoczęło działalność w 2000 r. Od 5 listopada 2016 r. działa w nowej lokalizacji przy ul. Jagiellońskiej 82 B (budynek galerii Metropol Dom i Wnętrze).

Więcej informacji:
Katarzyna Kowalewska
QL CITY Music & Entertainment PR
k.kowalewska@qlcity.pl

KOPD.jpg
O KOMITECIE OCHRONY PRAW DZIECKA
Komitet Ochrony Praw Dziecka ogólnopolska organizacja pożytku publicznego, od 35 lat zajmuje się pomocą dzieciom i ich rodzicom, prowadzi kompleksowe wsparcie – zajmuje się terapią, diagnozą, mediacjami, poradami prawnymi. Realizuje także ogólnopolskie projekty jak Konkurs Świat przyjazny dziecku, kampanie społeczne ( m.in. Nasz najbliższy wróg) czy  – najmłodsze dziecko : WSPÓLNIE CZYTAMY- DZIECI WSPIERAMY!

Więcej informacji:
Magdalena Stachowiak-Alexandrowicz
Szef działu PR i pozyskiwania środków
Komitet Ochrony Praw Dziecka
Tel. kom. 505 045 679
Wydawnictwo adamada.jpg
O WYDAWNICTWIE ADAMADA
Wydawnictwo ADAMADA publikuje starannie wybrane, piękne i wartościowe książki dla dzieci (tworzone przez znanych i lubianych autorów i ilustratorów), a wśród nich literaturę Więcej informacji: polską i zagraniczną, pomysłowe łamigłówki oraz kreatywne kolorowanki. W książkach Wydawnictwa ADAMADA kryje się wiele ważnych wskazówek dotyczących tego, jak rozmawiać z dziećmi o emocjach, rozwijać ich wyobraźnię, czy też pobudzać ciekawość.

Piotr Szwocha
Specjalista ds. promocji i sprzedaży
Wydawnictwo Adamada

Wydawnictwo adamada.jpg

Rodzinny Piknik w Hulakula - patroni medialni.png

Planszówki w Hulakula, czyli Rodzinny Turniej Gobbletów

Hulakula – Rozrywkowe Centrum Miasta razem z Komitetem Ochrony Praw Dziecka oraz wydawnictwem Fox Games zapraszają na Rodzinny Turniej Gobbletów – rozgrywki gier planszowych, które odbędą się w sobotę 24 czerwca w Hulakula.