Planszówki w Hulakula, czyli Rodzinny Turniej Gobbletów

Hulakula – Rozrywkowe Centrum Miasta razem z Komitetem Ochrony Praw Dziecka oraz wydawnictwem Fox Games zapraszają na Rodzinny Turniej Gobbletów – rozgrywki gier planszowych, które odbędą się w sobotę 24 czerwca w Hulakula.

Rodzinny Turniej Gobbletów – to rozgrywki popularnych gier planszowych, w których udział biorą całe rodziny. Poprzez wspólną grę dzieci uczą się logicznego myślenia oraz trenują umysł, przy okazji pielęgnując cenne relacje rodzinne. To wydarzenie jest ciekawą alternatywą dla wszystkich, którzy poszukują wartościowych rozwiązań na czas spędzony z dzieckiem.

Komitet Ochrony Praw Dziecka od 36 lat działa na rzecz dzieci, udzielając kompleksowej pomocy terapeutycznej, prawnej, mediacyjnej, ale też organizuje akcje, eventy i kampanie społeczne. Jednym z takich wydarzeń jest właśnie Rodzinny Turniej Gobbletów.

– Cieszymy się, że mamy w naszych działaniach takich sojuszników jak Fox Games (laureat naszego Konkursu „Świat przyjazny dziecku”) i Hulakula – Rozrywkowe Centrum Miasta. Z tak wspaniałymi Przyjaciółmi możemy zrealizować dużo więcej z naszych pomysłów – mówi Magdalena Stachowiak-Alexandrowicz z KOPD.
Turniej Gobbletów w Hulakula (grafika pionowa).jpg
Wśród atrakcji przewidziano m.in. spotkania ze specjalnymi gośćmi: Dorotą Zawadzką i Jarosławem Boberkiem. Wyjątkowi goście podzielą się opowieściami o swoim dzieciństwie, zdradzą własne sposoby spędzania wolnego czasu z rodziną i opowiedzą o ulubionych grach planszowych.

W czasie spotkania rodzice będą mieli także szczególną okazję porozmawiać z psychologiem Dorotą Zawadzką na wiele interesujących tematów, takich jak:
- wpływ planszówek na rozwój emocji i umiejętności społecznych dziecka,
- czemu to właśnie gry planszowe są świetnym treningiem umysłu i doskonałym sposobem na integrację nie tylko wśród rodzinny i znajomych.

Dzieci i dorośli będą mogli zawalczyć o atrakcyjne nagrody w Turnieju Gobbletów.

Gobblety nawiązują do znanej wszystkim gry „Kółko i krzyżyk”, jednak podnoszą poprzeczkę o kilka poziomów, czyniąc zabawę dużo bardziej intrygującą. To idealna gra dla dzieci: uczy podstaw strategii i ćwiczy pamięć, a przy tym dostarcza masy śmiechu i prawdziwych emocji.

Uczestnicy spotkania będą też mogli spędzić czas przy innych popularnych grach planszowych z Wydawnictwa FoxGames, m.in. Pingolo, Wyspie Dinozaurów, Pirackich porachunkach, Wojowoce i inne.

Nie zabraknie dodatkowych atrakcji dla najmłodszych! W programie dla dzieci między innymi: kącik malucha, twórcze animacje, zabawy ruchowe (plac zabaw, trampolina), malowanie buziek.

Wydarzenie poprowadzi psycholog Dorota Zawadzka.

Wstęp i udział jest bezpłatny.

HULAKULA – ROZRYWKOWE CENTRUM MIASTA
ul. Jagiellońska 82B, Warszawa 24 czerwca (sobota),
 początek: godz. 11.30

Organizatorzy wydarzenia: Komitet Ochrony Praw Dziecka oraz wydawnictwo Fox Games
Partner wydarzenia: Hulakula – Rozrywkowe Centrum Miasta
Hulakula - Rozrywkowe Centrum Miasta.jpg
Hulakula Rozrywkowe Centrum Miasta – to najstarsze i jedno z największych centrów rekreacyjno-rozrywkowych w Polsce. W lokalu znajduje się 28 torów do kręgli, sala bilardowa, dwa place zabaw dla dzieci, a także bar i restauracja. Szeroka i zróżnicowana oferta Hulakula zapewnia rozrywkę dzieciom i młodzieży, dorosłym i seniorom. Z usług centrum korzystają zarówno klienci indywidualni, jak i korporacyjni. Hulakula współpracuje regularnie z wieloma organizacjami pozarządowymi i instytucjami publicznymi, których podopieczni mogą bezpłatnie korzystać z oferty centrum. Rodzinne Centrum Rozrywki Hulakula rozpoczęło działalność w 2000 r. Od 5 listopada 2016 r. działa w nowej lokalizacji, przy ul. Jagiellońskiej 82B (budynek galerii Metropol Dom i Wnętrze).

Katarzyna Kowalewska
QL CITY Music & Entertainment PR
k.kowalewska@qlcity.pl

KOPD.jpg
O KOMITECIE OCHRONY PRAW DZIECKA
Komitet Ochrony Praw Dziecka jest to ogólnopolska organizacja pożytku publicznego, która od 35 lat zajmuje się pomocą dzieciom i ich rodzicom. W ramach swojej Dostarcza kompleksowe wsparcie – zajmuje się terapią, diagnozą, mediacjami, poradami prawnymi. Realizuje także ogólnopolskie projekty jak Konkurs „Świat przyjazny dziecku”, kampanie społeczne (m.in. „Nasz najbliższy wróg”) czy swój ostatni projekt: „WSPÓLNIE CZYTAMY – DZIECI WSPIERAMY!”.

Magdalena Stachowiak-Alexandrowicz
Szef działu PR i pozyskiwania środków
Komitet Ochrony Praw Dziecka
Logo FoxGames.jpg
O WYDAWNICTWIE FOX GAMES:
Wydawnictwo FoxGames powstało jesienią 2013 roku jako odpowiedź na wciąż rosnące zainteresowanie grami planszowymi klientów Grupy Wydawniczej Foksal. W swojej ofercie posiada gry zarówno dla najmłodszych graczy, dopiero rozpoczynających swoją przygodę z planszówkami (m.in. Bim Bam, Miau), młodzieży (m.in. Straszny dwór, Ciasteczkowe potworki) oraz dla starszych, bardziej zaawansowanych graczy (m.in. Królestwo, Światowy konflikt, nIQczemni. Szaleni naukowcy, Atak zombie czy Sztuka wojny). Wydaje zarówno gry znane i doceniane w innych krajach, jak również nowe, oryginalne projekty polskich i zagranicznych autorów. Gry FoxGames są doceniane i wyróżniane w konkursach: trzy z nich, tj. Ciasteczkowe potworki, Straszny dwór oraz Gobblety, uzyskały tytuł Zabawka Roku 2016 w konkursie organizowanym przez zabawkowicz.pl, największy opiniotwórczy serwis branży dziecięcej; dwie z nich, tj. Pociągi. Europa i Budowa zamku, zostały wyróżnione w Konkursie „Świat przyjazny dziecku”, organizowanym przez Komitet Ochrony Praw Dziecka; jedna gra, tj. Straszny dwór, zdobyła Nagrodę Główną w Konkursie „Świat przyjazny dziecku”, organizowanym przez Komitet Ochrony Praw Dziecka

Iwona Cel
Iwona.cel@gwfoksal.pl
Dział Promocji i PR Wydawnictwo FoxGames Grupa Wydawnicza Foksal
ul. 3 Maja 12, 00-391 Warszawa

Turniej Gobbletów - Hulakula (grafika pozioma).jpg

Turniej Gobbletów w Hulakula (grafika pionowa).jpg

Hulakula - Rozrywkowe Centrum Miasta.jpg

KOPD.jpg

Logo FoxGames.jpg

Polska gospodarka traci ponad 3 mld zł rocznie przez piractwo internetowe!

Deloitte opublikował raport przygotowany na zlecenie Stowarzyszenia Kreatywna Polska. Łączne straty polskiej gospodarki z tytułu piractwa internetowego w 2016 roku wyniosły ponad 3 mld zł, a straty Skarbu Państwa – to około 830 mln zł.