„Let’s be lonely together” – impreza charytatywna w hołdzie Avicii. W Hulakula zagrają: C-BooL i najbardziej obiecujący młodzi DJ-e

W hołdzie jednemu z najbardziej wpływowych artystów EDM już w piątek 4 maja w Hulakula – Rozrywkowym Centrum Miasta odbędzie się impreza charytatywna „Tribute to Avicii”, na której swoje sety zagrają najbardziej utalentowani młodzi DJ-e: Jay Frade, Mave, Mr. Martines oraz Geex Arovnd, a także gość specjalny wieczoru – C-BooL.

Całkowity dochód z biletów przeznaczony zostanie na działania Fundacji „Muzyka jest dla wszystkich” i wsparcie projektu Eksperymentalny Program Edukacji Muzycznej STAYnia na Pradze. To unikatowe przedsięwzięcie, którego celem jest stworzenie przestrzeni do twórczej współpracy amatorów muzykowania pod okiem muzyków-animatorów. Program obejmuje różnorodne środowiska na terenie rewitalizowanej Pragi: wychowanków środowiskowych placówek wychowawczych oraz uczniów szkoły specjalnej, którym oferowane są regularne zajęcia instrumentalne w ich placówkach i edukacyjne koncerty.

Kolejnym partnerem imprezy jest warszawskie WSDJ Studio, łączące funkcje nowoczesnego studia, w którym prowadzone są indywidualne kursy i warsztaty DJ-ingu, sklepu oraz showroomu, gdzie każdy zainteresowany zakupem może przetestować sprzęt przed dokonaniem decyzji o zakupieniu urządzenia. To właśnie dzięki współpracy z WSDJ Studio możemy zaoferować podopiecznym Fundacji „Muzyka jest dla wszystkich” m.in. wzięcie udziału w profesjonalnym kursie DJ-skim, kończącym się nagraniem własnego wideo seta.

Wiadomość o śmierci Tima Berlinga, szwedzkiego artysty znanego pod pseudonimem Avicii, spadła na jego fanów jak grom z jasnego nieba. Był inspiracją dla wielu młodych DJ-ów i rzeszy miłośników, którzy na różne, piękne sposoby radzą sobie ze stratą idola. W Hulakula 4 maja będziemy mogli wspólnie uczcić jego pamięć, tym za co wszyscy go pokochali -  jego muzyką.

Bilety w cenie 10 zł, z których całkowity dochód zostanie przekazany na Fundację „Muzyka jest dla wszystkich”, można nabyć w partnerskim serwisie www.kupbilecik.pl lub przy wejściu w dniu imprezy. Patronatem medialnym imprezę objęło Radio Eska. Partnerem wydarzenia Urząd Dzielnicy Praga-Północ.
data: 4 maja (piątek);
miejsce: Hulakula – Rozrywkowe Centrum Miasta, ul. Jagiellońska 82B, Warszawa;
start imprezy: 20:00;
bilety: 10 zł;
dołącz do wydarzenia: https://www.facebook.com/events/389898408156948/.

Hulakula.jpg

Rynek muzyczny systematycznie rośnie – podsumowanie 2017 roku w Polsce i na świecie

Przychody ze sprzedaży muzyki wzrosły w Polsce o 6,0%, na świecie o 8,1% – Związek Producentów Audio Video oraz Międzynarodowa Federacja Przemysłu Muzycznego (IFPI) podsumowały rok na rynku muzycznym.