Ruszyło pasmo „Nie pogrywaj, graj po polsku!” na kanale TVP Rozrywka

„Nie pogrywaj, graj po polsku!” – to akcja Związku Producentów Audio Video, której celem jest popularyzacja muzyki polskich artystów w przestrzeni publicznej. Skierowana jest przede wszystkim do przedsiębiorców, którzy wykorzystują nagrania muzyczne w swojej działalności. W ramach akcji ZPAV umożliwia im bezpłatny dostęp do specjalnie przygotowanej aplikacji, dzięki której mogą oni odtwarzać playlisty z polskimi utworami.

Badania pokazują, że dopiero odpowiednio dobrana muzyka wpływa na decyzje zakupowe i przynosi wymierne efekty przedsiębiorcom. Dzięki aplikacji „Nie pogrywaj, graj po polsku!” przedsiębiorcy, prezentując muzykę polskich twórców, mogą w pełni wykorzystać potencjał marketingowy odtwarzanej muzyki.

TVP Rozrywka dołączyła do akcji ZPAV jako patron telewizyjny. W ramach współpracy zostało przygotowane spcjalne pasmo „Nie pogrywaj, graj po polsku!”, w którym prezentowana jest kompilacja teledysków polskich artystów. Materiał muzyczny uzupełniony jest historiami i anegdotami dotyczącymi powstawiania utworów oraz klipów.

Pasmo „Nie pogrywaj, graj po polsku!” emitowane jest na antenie TVP Rozrywka od poniedziałku do piątku o godzinie 10:50.

Szczegóły akcji „Nie pogrywaj, graj po polsku!” oraz dostęp do aplikacji umożliwiającej odtwarzanie playlist z polskimi utworami znajdują się na stronie grajpopolsku.zpav.pl.

Akcję wspiera: Stowarzyszenie Artystów Wykonawców Utworów Muzycznych i Słowno-Muzycznych SAWP oraz artyści wykonawcy, w tym m.in.: Kuba Badach, zespół Bracia, Julita Fabiszewska, Maja Hyży, Anna Jurksztowicz, Krzysztof „K.A.S.A.” Kasowski, Lanberry, Radek Liszewski, grupa Pectus, Ryszard Poznakowski, Antek Smykiewicz oraz Stanisław Sojka.

Patronat medialny na akcją objęli: Program Pierwszy Polskiego Radia, Program Trzeci Polskiego Radia oraz TVP Rozrywka.

O Związku Producentów Audio Video

Związek Producentów Audio Video jest stowarzyszeniem producentów fonogramów i wideogramów. ZPAV powstał w 1991 roku z inicjatywy osób z branży muzycznej, przede wszystkim w celu reprezentowania interesów legalnych producentów w obliczu piractwa fonograficznego, które na początku lat 90. sięgało 95%. ZPAV, posiadając zezwolenie Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego, chroni praktycznie wszystkich producentów nagrań funkcjonujących na polskim rynku.

ZPAV jest polską Grupą Krajową Międzynarodowej Federacji Przemysłu Fonograficznego (IFPI), która zrzesza i reprezentuje światowy przemysł muzyczny (ponad 1400 firm w 66 krajach).

Więcej informacji:
Katarzyna Kowalewska
QL CITY Agencja Komunikacji Marketingowej
k.kowalewska@qlcity.pl

Bogusław Pluta
Dyrektor OZZ ZPAV
b.pluta@zpav.pl

Ruszy_o_pasmo__Nie_pogrywaj__graj_po_polsku__w_telewizyjnym_kanale_TVP_Rozrywka.docx

docx | 2,49 MB

np.png

patroni_medialni.png

„Piątek” (z) LANBERRY. Premiera wakacyjnego singla wyjątkowej wokalistki!

Nowy, wakacyjny singiel Lanberry „Piątek” to idealne rozpoczęciu weekendu! Taneczna kompozycja utrzymana jest w klimatach coraz bardziej popularnego tropical house’u. Zmysłowe zwrotki i wpadający w ucho refren opowiadają pełną namiętności i pożądania historię, która zamknięta jest w jednej wakacyjnej chwili.