Hulakula – Rozrywkowe Centrum Miasta powraca na imprezową mapę stolicy

Hulakula – Rozrywkowe Centrum Miasta ponownie otwiera swoje podboje dla mieszkańców Warszawy i okolic. Wielka gala otwarcia zaplanowana jest na 5 listopada. Wśród atrakcji m.in. Charytatywny Bowlingowy Turniej Gwiazd Celebryci vs CeWEBryci z udziałem znanych i lubianych, a także koncerty, pokazy tańca i jak zawsze w Hulakula – mnóstwo dobrej zabawy

Hulakula – największe i najstarsze centrum rozrywkowe w Warszawie – działało nieprzerwanie od 2000 roku, zyskując status kultowego miejsca spotkań mieszkańców stolicy. Decyzją władz Uniwersytetu Warszawskiego zmianie uległ plan zagospodarowania powierzchni uniwersyteckiej biblioteki, w związku z czym Hulakula z końcem marca 2015 roku opuściła dotychczas zajmowany teren. Po ponad półtorarocznej przerwie odświeżone i jeszcze bardziej atrakcyjne Rozrywkowe Centrum Miasta wraca na imprezową mapę stolicy w nowej lokalizacji – na Pradze Północ, przy ulicy Jagiellońskiej 82B

Długo wyczekiwana Wielka Gala Otwarcia z udziałem gwiazd i fanów Hulakula odbędzie się już 5 listopada. Organizatorzy zapowiadają wiele atrakcji, m.in. koncert Cleowstęp specjalnie stworzonej na tę okazję formacji - Latający Band „Hula Balanga” w składzie: Dj Romi (gramofony), Magda Fidecka & Mc Frenchy (wokal), Torres (perkusja), pokaz samby brazylijskiej w wykonaniu tancerek rewii „As Belezas do Brasil”, pokazy barmańskie i zabawę przy muzyce klubowej z najlepszymi polskimi DJ-ami.

Jednak Wielkie Otwarcie nowej lokalizacji – to nie tylko rozrywka, ale także stały element Hulakula – pomoc charytatywna. Wieczór 5 listopada rozpocznie charytatywny bowlingowy turniej gwiazd Celebryci vs CeWEBryci, którego zwycięzcy znani są już teraz – są to podopieczni Fundacji Spełnionych Marzeń. Celebryci oraz ceWEBryci (gwiazdy Internetu) walczyć będą o tytuł mistrza bowlingu, zaś każdy punkt zdobyty przez najlepszego zawodnika turnieju zostanie przeliczony na 100 zł dla fundacji. Jak wysoki będzie czek? Wszystko w rękach uczestników turnieju.

O kosztowne punkty walczyć będą m.in.: Tomasz Ciachorowski, Michał Lewandowski, Ewa Gawryluk, Laura Breszka, Waldemar Błaszczyk, Agata Nizińska, Przemysław Cypryański, Przemysław Saleta, Leszek Stanek, Maja Hyży, Lanberry, Rafał Maserak, Jacek Rozenek i wielu innych.

– Hulakula – to miejsce zabawy, rozrywki i beztroski dla każdego – powiedział Bogumił George, prezes zarządu BMG Entertainment. – Mam ogromną nadzieję, że tym turniejem sprawimy choć trochę radości nie tylko gwiazdom i mieszkańcom Warszawy, ale także podopiecznym Fundacji Spełnionych Marzeń .

Hulakula w nowej lokalizacji – to zupełnie nowy lokal, który oferuje jeszcze więcej rozrywki i zabawy. Na ponad 6 tys. metrów kwadratowych do dyspozycji gości oddanych jest 28 w pełni zautomatyzowanych torów bowlingowych, spełniających wymogi turniejów Polskiego Związku Kręglarskiego, 8 certyfikowanych stołów bilardowych Black King, na których można rozgrywać profesjonalne turnieje, sala koncertowa dla 2 tys. osób, klubowa dla 500 osób, dwie salki VIP, przestronna antresola dla 500 osób, a także urządzenia multimedialne i automaty do gier oraz restauracja dla 250 osób i najdłuższy w Warszawie bar, liczący prawie 40 m.

Projektanci dołożyli wszelkich starań, by stworzyć zarówno nowoczesną, jak i przyjazną przestrzeń, atrakcyjną dla gości w różnym wieku, ale jednocześnie na tyle plastyczną, by dawała możliwość kreowania wnętrza dla potrzeb eventów o różnych wymaganiach przestrzennych: od gali boksu, przez pokazy mody, po klasyczne konferencje prasowe. Jak powiedział Michał Ciecierski, v-ce prezes zarządu BMG Entertainment:
Tradycyjne Hulakula będzie organizowało wiele autorskich wydarzeń, ale jesteśmy też otwarci na współpracę z agencjami eventowymi i klientami biznesowymi, którzy zawsze byli dla nas ważnymi partnerami. Teraz możemy im zaproponować unikatową w Warszawie przestrzeń i jej zupełnie wyjątkowe możliwości.

W Hulakula nie mogło zabraknąć oferty dla najmłodszych. Powstający właśnie kompleks placów zabaw będzie największą tego typu inwestycją w Warszawie: dwa przestrzenne place zabaw wewnątrz budynku, przestrzeń zabaw na świeżym powietrzu dostępna w okresie letnim, sześć salek urodzinowych i miejsce relaksu dla dorosłych – to wszystko zostanie oddane do dyspozycji gości już w grudniu.

Hulakula zawsze było miejscem oferującym rozrywkę na najwyższym poziomie dla wszystkich: dzieci i dorosłych, klientów indywidualnych i korporacyjnych, rodzin, singli, studentów i seniorów – za to Warszawiacy nas pokochali – stwierdził George. – Nie ustaniemy w tych wysiłkach i każdego dnia będziemy budować przyjazne, doskonale zorganizowane miejsce z wyjątkową ofertą dla każdego.

Uroczysta Gala Otwarcia nowej lokalizacji Hulakula odbędzie się 5 listopada br. Wejściówki można jeszcze zdobyć na fanpage’u: https://www.facebook.com/rcmhulakula/.

Rodzinne Centrum Rozrywki Hulakula otwarte będzie dla gości od poniedziałku 7.11.

Pełen plan imprez i atrakcji Hulakula dostępny jest na stronie: http://www.hulakula.com.pl.

Partnerzy medialni Gali Otwarcia:

Rodzinne Centrum Rozrywki Hulakula – to najstarsze i jedno z największych centrów rekreacyjno-rozrywkowych w Polsce. W lokalu znajduje się 28 torów do kręgli, sala bilardowa, dwa place zabaw dla dzieci, a także bar i restauracja. Szeroka i zróżnicowana oferta Hulakula zapewnia rozrywkę dzieciom i młodzieży, dorosłym i seniorom. Z usług centrum korzystają zarówno klienci indywidualni, jak i korporacyjni. Hulakula współpracuje regularnie z wieloma organizacjami pozarządowymi i instytucjami publicznymi, których podopieczni mogą bezpłatnie korzystać z oferty centrum. Rodzinne Centrum Rozrywki Hulakula rozpoczęło działalność w 2000 r. Od 5 listopada 2016 r. działa w nowej lokalizacji przy ul. Jagiellońskiej 82 B (budynek galerii Metropol Dom i Wnętrze).

O FUNDACJI SPEŁNIONYCH MARZEŃ
Fundacja Spełnionych Marzeń prowadzi działania mające na celu łagodzenie psychicznych skutków leczenia onkologicznego u dzieci i ich rodzin. Stałą opieką otacza zarówno chore dzieci, jak i ich rodziny, od momentu zdiagnozowania choroby poprzez cały proces leczenia, dając im siłę do walki i wiarę w pokonanie choroby.

hulakula_Wielkie_Otwarcie_5.11.jpg

Hulakula_Rozrywkowe_Centrum_Miasta_nowa_lokalizacja_6_foto_Agnieszka_Bie_ko-Kuczy_ska_Agencja_Kreatywna_Bu_ka_z_Mas_em_male.jpg

Hulakula_Rozrywkowe_Centrum_Miasta_nowa_lokalizacja_8_foto_Agnieszka_Bie_ko-Kuczy_ska_Agencja_Kreatywna_Bu_ka_z_Mas_em_male.jpg

Hulakula_Rozrywkowe_Centrum_Miasta_nowa_lokalizacja_2_foto_Agnieszka_Bie_ko-Kuczy_ska_Agencja_Kreatywna_Bu_ka_z_Mas_em_male.jpg